mandag 9. april 2012

PÅSKEKOS

Jeg hadde planer om å hekle å sy en del i påskeferien siden jeg ikke hadde lagt noe annet å gjøre,
men tida forsvant på et blunk og heklepinner og symaskin står urørt.

Til tross for lite kreativitet har jeg bakt kanelsnurrer å spist masse god mat.
Oppskrift på kanelsnurer fant jeg på Melange sine sider, og de ble kjempegode!


Oppskrift på kanelsnurrer (32stk): 

Du trenger:
1 pk gjær
75 g Melange margarin
3 dl melk
3 ss sukker
8 dl hvetemel
000
Fyll:
4 ss Melange margarin
3 ss sukker
1,5 ts kanel
1 stk egg til pensling
Og rosiner om du ønsker det 
000 
  • Del opp gjæren i en bakebollemens du smelt Melange margarin i en liten kjele på platen.
    Ta kjelen av platen og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm. 
  • Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Rør melet inn i væsken.
    Arbeid deigen godt til den slipper bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca.30 minutter.
  • Lag fyllet ved å røre Melange margarin, sukker og kanel sammen til en myk krem.
    Dryss lit mel på bordet og del deigen i to. 
  • Trill hvert emne til en lang pølse på ca.20cm. Kjevle hver pølse til et rektangel på ca.25x40cm.
    Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv og evt. strø på med rosiner. Rull leivene fast
    sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 16 like tykke skiver. 
  • Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir.
    Bruk god avstand. La dem heve under håndkle ca.30 minutter.
     
    000
  • Sett på ovnen og still inn termostaten på 225 grader
  • Pensle kanelsnurrene med det sammenvispede egget.
  • Stek kanelsnurrene på rille nr. 2 i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.  

...............................................................................................................................................................................................................................................................

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar