Jeg hadde planer om å hekle å sy en del i påskeferien siden jeg ikke hadde lagt noe annet å gjøre,
men tida forsvant på et blunk og heklepinner og symaskin står urørt.
Til tross for lite kreativitet har jeg bakt kanelsnurrer å spist masse god mat.
Oppskrift på kanelsnurer fant jeg på Melange sine sider, og de ble kjempegode!
Oppskrift på kanelsnurrer (32stk):
Du trenger:
1 pk gjær
75 g Melange margarin
3 dl melk
3 ss sukker
8 dl hvetemel
000
000
Fyll:
4 ss Melange margarin
3 ss sukker
1,5 ts kanel
1 stk egg til pensling
Og rosiner om du ønsker det
000
000
- Del opp gjæren i en bakebollemens du smelt Melange margarin i en liten kjele
på platen.
Ta kjelen av platen og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm. - Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn
sukker. Rør melet inn i væsken.
Arbeid deigen godt til den slipper bollen. - Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca.30 minutter.
- Lag fyllet ved å røre Melange margarin, sukker og kanel
sammen til en myk krem.
Dryss lit mel på bordet og del deigen i to. - Trill hvert emne til en lang pølse på ca.20cm. Kjevle hver pølse til
et rektangel på ca.25x40cm.
Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv og evt. strø på med rosiner. Rull leivene fast
sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 16 like tykke skiver. - Legg kanelsnurrene med
snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir.
Bruk god avstand. La dem heve under håndkle ca.30 minutter.
000
- Sett på ovnen og still inn termostaten på 225 grader.
- Pensle kanelsnurrene med det sammenvispede
egget.
- Stek kanelsnurrene på rille nr. 2 i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.
...............................................................................................................................................................................................................................................................
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar